Hva er ART®?

ART er en massasjemetode som tar utgangspunkt i kroppens anatomi og biomekanikk. Metoden benytter seg av syv grunnleggende øvelser for å kartlegge pasientens tilstand. Øvelsene er tilsynelatende enkle, men gir behandleren god innsikt i hva pasienten trenger av behandling. Symptomer som kan ofte behandles raskt og permanent med metoden er blant annet hodepine, skulderplager, tennisalbue, og kneproblemer. Noe disse plagene har til felles, er at de ofte er et resultat av overbelastede musler.

Hvordan oppstår overbelastning av muskler?

Overbelastning av en muskel kan komme av blant annet følgende:

  • Mangel på oksygen
  • Opphopning av mindre slitasjer
  • Akutte skader

Hver av disse faktorene kan gjøre at kroppen din produserer arrvev i det aktuelle området. Slikt arrvev bindes opp og hindrer muskelvev som trenger å bevege seg fritt. Etter hvert som arrvev bygges opp over tid, blir musklene kortere og svakere, og spenninger oppstår som kan forårsake nervebetennelse for å nevne noe. Dette kan lede til minket bevegelighet, svakhet i muskelen, og smerker. Dersom en nerve er kommet i klem vil du også kunne oppleve prikking, nummenhet og svakhet.

Hva kan Active Release Technique (ART) bidra til?

Erfaringer viser at det kan utgjøre forskjellen mellom:

  • Å ha ingen bevegelighet, til å ha full bevegelighet, og kunne være tilbake i full jobb etter 1,5 uker.
  • Fra å ha lite bevegelighet, til 45 grader bevegelighet i skulderledd.
  • Fra å ha stram kjeve til mindre stram kjeve.
  • Fra å ha meget vondt musearm til mindre vondt, eller bli helt bra igjen.
  • Fra å ikke kunne kommme seg ut av senga på søndagen på grunn av vondt rygg, til å være tilbake i full jobb på onsdagen samme uke.

Hva skjer under en ART-behandling?

Hver ART-behandling innebærer både undersøkelse og spesialtilpasset behandling. Muskler, sener, leddbånd og nerver blir undersøkt forsiktig og grundig for å kartlegge tekstur, stramhet og bevegelighet. Behandling som gjøres kan være en kombinasjon av direkte press utført av behandler, samtidig som pasienten utfører spesifikke øvelser.