Magnhild Faleide, grunnlegger og daglig leder av FysioDirekte AS, deler sin historie:

Å starte FysioDirekte var en vei å gå. Den nye veien startet med egen sykdom.

Jeg vokste opp som datter av bondeslekt. Jeg skjønte derfor tidlig at jeg hadde brukbare hender. Men, på det tidspunktet klarte jeg ikke å se min plass i verden riktig ennå. Hjemmefra hadde jeg dog alltid krav på meg til ”å bli noe”. Gjennom å observere mine foreldre som hver gjorde egne klassereiser, og karriereskift, hadde jeg sett at det var mulig å endre retning underveis. Det gav meg også et behov for å være bevisst årsaken til mine egne valg.

Egen sykdom ble et vendepunkt

Egen sykdom ga meg drivkraft til en ny innsats i livet mitt og utholdenhet. «Det var først når jeg fikk blodpropp, og mistet barn nummer tre, at jeg fikk behov for å finne tilbake til noe som kunne gi livet mening. ”Når livet som jeg kjente det snudde, så måtte jeg gjøre noe nytt.  Det eneste som jeg kjente varme for var å studere fysioterapi. Når jeg da var ferdig så var det ikke jobber til meg i området. Det ble begynnelsen på en reise som endte med FysioDirekte. Jeg var godt voksen og sulten på faget mitt.

Hver gang jeg har kjent på dette behovet, har jeg gradvis videreutviklet min kunnskap. Min reise har derfor blitt til steg for steg. 

Det er denne mestringsfølelsen og takknemligheten over de ”små”, men viktige fremskrittene som jeg ønsker at mine pasienter skal få oppleve, og jeg er med pasienten, med utholdenhet, faglighet og bevisst opplevelse av situasjonene.

Samarbeid på tvers: Kaklinnikken tester, og jeg i firmaet mitt FysioDirekte gjør treningen med utholdenhet hos pasienten!

Hodet og begge sider av kroppen skal med”

Med egne erfaringer fra blodpropp, og studiene som ga innsikt i hva som kunne ha skjedd meg, fikk jeg øynene opp for nevrologiske pasienter. Jeg observerte at slagpasienter ble trent med restfunksjon som fokus. Jeg ville at hodet og belastning av begge sider av kroppen skulle få oppmerksomhet og trening, ikke bare én side. Dette ble starten på å trekke til meg ulike fagfolk for å oppnå dette. Med utholdenhet prøvde jeg ut mange før jeg landet på KA klinikken. De har vært og er viktige for å utvikle min faglighet. Med dette som bakgrunn skapte jeg FysioDirekte AS.

”Mine pasienter har meg med hele veien.”

Jeg ser pasientene mine flere ganger i uka, og ser verdien av at øvelsene vi gjør blir skrevet ned, som de får med seg. Slik kan de trene på egenhånd der det er mulig/aktuelt. Dette gir en mye bedre overgang til det nye livet for pasienten og større bedring av funksjonen.

I tillegg til 16 års erfaring, holder jeg meg faglig oppdatert, gjennom samarbeidsmøter med andre fagfolk  og fagseminarer i faggruppa for nevrologi og revmatisme (NOR), samt eksterne kurs.

Fysiodirekte holder åpent alle hverdager mellom kl 10 og kl 16. Du kan i dag få en onlinetime for hjelp.
Dersom du trenger hjelp utenfor åpningstidene kan du sende oss en sms for å avtale tid.

Kontakt oss i dag på telefon 940 93 927 for ytterligere informasjon

Magnhild Faleide Dagligleder FysioDirekte
Magnhild Faleide Dagligleder FysioDirekte