Hjelpemiddel retur? En rullator for mye, eller en prekestol/ gåbord?

Mange har gulvet fullt av hjelpemidler. Er du en av dem? Vi kan hjelpe deg med å returnere hjelpemidler du ikke bruker. Med FysioDirektes nye tjeneste transporterer vi kjapt og trygt rullestoler, rullatorer og andre hjelpemidler til Hjelpemiddellageret.
Ulike faser i livet krever ulike hjelpemidler. Har du vært syk eller bevegelseshemmet i perioder, har du kanskje hatt behov for hjelpemidler til å lette hverdagen. Men hva når behovet har endret seg eller ikke er der lenger?

Aktuell kartlegging av behovet!

 • Det er fort gjort at store hjelpemidler blir stående ubrukt i klesskap eller stuet inn i trange boder. FysioDirekte kan hjelpe deg med å kartlegge det faktiske behovet du har for hjelpemidler.
  I hvilke situasjoner trenger du dem? Når på dagen er behovet størst? Hvilke må du ha tilgang på daglig? Er det noen som står ubrukt, og som du kan kvitte deg med?
  Med faglig hjelp fra vår fysioterapeut tilpasser vi hjelpemidlene i samråd med deg ut fra dine behov. Vi kan stille de rette spørsmålene.

Bofølelse med passelig mengde hjelpemidler øker!

 • Et hjelpemiddel er nemlig ikke alltid designet til å være den optimale hjelpen for akkurat deg. For eksempel kan en ståheis- eller personløfter være ment å skulle hjelpe en pasient som er langvarig bevegelseshemmet. En vurdering på at hjelpemidlene er de rette i livssituasjonen er nyttig innimellom. Hjelpemidler som ikke er i bruk tar likevel plass. Det er viktig å ha det hyggelig selv på få kvadratmetere. Ved å kvitte deg med de hjelpemidlene du ikke trenger, frigjør du plass, særlig gulvplass.
 • På den annen side er det viktig for Hjelpemiddellageret at utstyr som ikke er i bruk, blir levert tilbake snarest mulig. Det gjør at nye brukere kan nyte godt av tilbudet. I utgangspunktet er utlånsperioden av hjelpemidler tre måneder.

Hvorfor bruke FysioDirektes returservice?

 • Du får faglig hjelp og vurdering av ditt faktiske behov for hjelpemidler.
 • Det er et praktisk tilbud hvis bydelen din ikke stiller med hentetjenester på lang tid, eller du ikke helt har helse selv til å utføre leveringen.
 • Vi kan returnere små og store hjelpemidler innenfor Hjelpemiddellagerets åpningstider eventuelt sette i kontakt med rett instans.
 • Bor du hjemme, slipper du institusjonsfølelsen ved å fjerne hjelpemidler du ikke bruker.
 • Hjelpemiddellageret får raskere tilbake ubrukte hjelpemidler, som igjen kan lånes ut til andre som trenger dem.
  Du slipper belastningen det er å være omgitt av ubrukte hjelpemidler.