Fysioterapi på nett

Hva kan FysioDirekte gjøre  for den som plages? Og hvilke plager kan gis hjelp til med fysioterapi online?

På nåværende tidspunkt er både online, møte på institutt og hjemmebehandling mulig. Velg det som passer deg om du er frisk. Er du syk velg online.  Våre fysioterapeuter kan gi fysioterapi online og teste bevegeligheten din, og se hvor det er stivt med SFMA testregime. (funktional movement assement). Denne testen gir en god del klarhet hvor stivhet, bevegelsesinnskrenkning sitter.  Dermed er det mulig å gi basisøvelser for rygg og skuldre og nakke. I tillegg gir erfaring med andre plager også mulighet for instruksjon av styrke/ bevegelighetsøvelser , eller gi råd om idrettsskader.

Fysioterapi på nettet kan være aktuelt for vonde skuldre. 

Vår fysioterapeut vurderer den enkelte med optiske tester (SFMA) functional movement assessment. Dette gjør at de som har stivhet blir klar over hvor den sitter eller om de er overbevegelige i deler/hele kroppen. Når det er etablert en gjensidig forståelse mellom terapeut og pasient, så går det an å jobbe med bevegeligheten.  Våre terapeuter er vant til å instruere øvelser der pasienten/trimmere kjenner etter hvor musklene sitter og hva de skal gjøre.  Der smerte skyldes nedsatt bevegelse må alle ledd fra fot og oppover testes og der det er stivhet må øvelser for økt bevegelse gis.  Nylig var det pasient med smerter i skuldrene som hadde helt stiv hofte. Dette sees med disse testene også under fysioterapi på nettet. Når pasienten fikk jobbet med hofte og brystkasse ble skuldrene mer bevegelige. 

Også vond korsrygg  kan hjelpes med fysioterapi online.

Dagens nye pasient hadde låsning i ryggen.  Pasienten ble testet, og nakke og brystrygg var svært stiv. Her kan det være ytterligere stivheter, men (SMFA) ga så tydelige  utslag, slik at en avspenningsøvelse med rotasjon i brystryggen ble foretatt med brukbart resultat for korsryggen.  Om en korsrygg er svær bevegelig må øvelser for stabilisering velges. Det kan være etter operasjon i rygg, eller en person som har vent seg til en hengende sittestilling med korsryggen. 

Idrettsskader

Om nettet er godt hos innringer og terapeut kan også fysioterapi online virke her også. Da blir fokus på feilstillinger og hevelser, og pasientens opplevelse av kroppsdelen.  Viktig å kunne gi råd som misker hevelser, som reduserer smerter, og der det kan være brudd stabilisere og avlaste kroppsdelen.

 

Fysiodirekte holder åpent alle hverdager mellom kl 10 og kl 16. Du kan i dag få en onlinetime for hjelp.
Dersom du trenger hjelp utenfor åpningstidene kan du sende oss en sms for å avtale tid.

Kontakt oss i dag på telefon 940 93 927 for ytterligere informasjon