Helt siden stengning i 12.3.20 er det tenkt hygiene her på FysioDirekte sin klinikk. Dette som står under tas i bruk ut fra gjeldene forskrifter.

Bygningsmessige tilpasninger for Hygiene hos FysioDirekte.

Hygiene på bad
Bad er utstyrt med automatisk kran og dispensere for hygienisk håndvask før og etter behandling

Søppelkassene er pedalkasser. Vasken er med fotocelle for å hindre berøring. Såpe og spritbeholdere er med fotoceller. Toalettrommet er utstyrt med vaskemaskin der klær og tekstiler kan vaskes raskt på 90 grader. Vasken er utstyrt med kluter i stedet for håndklær. En klut pr person pr håndvask. De kastes rett i vaskemaskinen.

Mellomrom mellom pasientene!

For å ivareta hygiene hos FysioDirekte er tid mellom hver pasient viktig.

Tiden mellom hver pasient brukes til Journal, skifte av klær for terapeut, vask av lett vaskbar benk og håndtak. Terapeut har klær til skift mellom hver pasient, egne blå plastikksokker, (og trolig munnbind) Lange hansker er for hånden om pasienten må støttes for å klare en bevegelse.

Mopper til gulvene er mange nok til en til hvert rom. Og oppleves det behov for flere, fordi hvert rom må vaskes flere ganger pr dag blir dette besørget. Klinikken hos FysioDirekte har vindu på to ulike vegger og kan derfor luftes godt.

Pasient kommer!

Klinikk venterom
HygienerFysioDirekte har i dag venterom ute i frisk luft

Hva merker pasienten av hygiene hos FysioDirekte?

Venterom er ute under tak. Men oftest er det satt av 15 minutter mellom hver pasient for enkle renholdsrutiner som trolig er nok.  Pasient får på blå plastikk sokker (og munnbind) ute. Så blir det håndvask på badet, mellom fingre på fingertupper, på overside hånd, på håndledd.

Så gjøres optisk test av bevegelse for pasienten.  Pasientens stivheter ivaretas med instruksjon, eller overbevegelighet med instruerte øvelser. Pasientstolen står 2 meter unna terapeutens ståpult for journal.  Benken er utstyrt med rent laken, og nytt papir til ansiktet.

Øvelsene instrueres i stående eller liggende, med minst mulig behandlingshjelpemidler involvert. På veien ut får pasienten igjen vaske hender, og tar av plastikksokker og munnbind ute.  Terapeuten åpner dørene på veien ut.  Og om dette blir for mye styr for pasienten så er nettkonsultasjoner et tilbud.

Velkommen til FysioDirekte