Klinikkhygiene hos FysioDirekte inkluderer fra nov 2020 også luftrensing. Helt siden 1. stengning i 12.3.20 er det tenkt hygiene her på FysioDirekte sin klinikk. Dette som står under tas i bruk ut fra gjeldene forskrifter. 

Luftrensing som en del av klinikkhygiene!

Luftrensing i behandlingsrommet  og i vindfanget er ivaretatt med vifter fra firmaet VentiTech .  Stavanger legevakt  har handlet  de samme  for å ivareta luftrensing gjennom driftsdøgnene. 

Bygningsmessige tilpasninger for Hygiene hos FysioDirekte.

Hygiene på bad
Bad er utstyrt med automatisk kran og dispensere for hygienisk håndvask før og etter behandling

Søppelkassene er pedalkasser. Vasken er med fotocelle for å hindre berøring.  Flytende såpe . Toalettrommet er utstyrt med vaskemaskin der klær og tekstiler kan vaskes raskt på 90 grader. Vasken er utstyrt med kluter i stedet for håndklær. En klut pr person pr håndvask. De kastes rett i vaskemaskinen.

Mellomrom mellom pasientene er opprettet for å sikre hygiene!

For å ivareta hygiene hos FysioDirekte er tid mellom hver pasient viktig.

Tiden mellom hver pasient brukes til Journal, skifte av klær for terapeut, vask av lett vaskbar benk og håndtak. Terapeut har klær til skift mellom hver pasient og munnbind.

Mopper til gulvene er mange nok til en til hvert rom. Og oppleves det behov for flere, fordi hvert rom må vaskes flere ganger pr dag blir dette besørget. Klinikken hos FysioDirekte har vindu på to ulike vegger og kan derfor luftes godt.

Når du som pasient besøker oss.

Klinikk venterom
FysioDirekte har i dag venterom ute i frisk luft.

Hva merker pasienten av hygiene hos FysioDirekte?

Venterom trengs ikke. Det er satt opp bare en pasient av gangen. Tiden mellom pasienter 15 minutter er  for renholdsrutiner som håndtak, benk og overflater pasienten kan komme i kontakt med.  Pasient  får sprit på hendene og munnbind ute. 

Pasientens stivheter ivaretas med instruksjon, eller overbevegelighet med instruerte øvelser eller direkte pasientbehandling der både terapeut og pasient har munnbind. Pasient er mest mulig tid 2 meter unna terapeuten.  Benken har alltid  rent laken, og nytt papir til ansiktet.

Øvelsene instrueres i stående eller liggende, med minst mulig behandlingshjelpemidler involvert. På veien ut får pasienten igjen vaske/sprite hender, og tar av munnbind ute.  Terapeuten åpner dørene på veien ut.  Og om dette blir for mye styr for pasienten så er nettkonsultasjoner et tilbud.  Noen pasienter velger og instruksjon ute.

Velkommen til FysioDirekte