Lungefysioterapi online

Lungefysioterapi online er en mulig ekstrahjelp i tillegg til legehjelp!

Demonstrasjon av lungefysioterapi
Lungefysioterapi kan hjelpe folk med tung pust og hoste

Fysioterapeut Magnhild Faleide i Fysiodirekte a/s har hatt et yrkesliv med interesse for lungepasienter. Hun har etterutdanning med ukeskurs for fysioterapeuter ved Glittreklinikken (LHL) seminar for ALS pasienter Ahus 2019 og har instruert /utført lungefysioterapi for multihandikappede og flere typer pasientgrupper. Metodene som blir instruert er leppeblås, aktiv syklus med de hjelpemidlene en har for hånden, og gode øvelser for sørge for bevegelighet, gode stillinger for pusten litt ut fra funksjon.

I tillegg har jeg en egen historie som lungepasient. Dette gir forståelse av hvordan en kan bruke egen pust på god måte til å få renset lungene eller det som heter sekretmobilisering. Hvordan husstandsmedlem kan hjelpe, om det er aktuelt, den som trenger manuell hjelp. Mitt ønske om å dele den kunnskapen som kan bidra til at lungene kan holdes rene for slim med egne pusteteknikker. Disse metodene har gitt meg trygghet i tunge tider.

Lungefysioterapi online  kan spesielt være til hjelp for dem som opplever lett eller moderat slimopphopning i lungene og plages med dette i dagens virus-situasjon.

Mange i dagens samfunn har en tilleggsdiagnose. På nettsiden står Bekhterev og Osteoporose beskrevet. Men alle de sykdommene som nedsetter immunforsvaret, eller påvirker hjertet har ekstra fare nå.  De kan faktisk ha nytte av lungefysioterapi.

Flere av gode kolleger i fysioterapibransjen går god for at en kan hindre ganske mye ved å jobbe forebyggende med pusten. Vite hvordan en holder lungene så frie fra slim som mulig. 

 

Samtidig er det noen røde flagg som kan bety legehjelp i stedet for fysioterapi. Ett av dem er plutselig innsetting av lite luft til å betjene stemmen. 

Blå lepper og  svært øket pustefrekvens hører med til de røde flaggene.  Da skal legevakten søkes.

Har du helseforsikring?

Gjensidige, Tryg, Vertikal og If har gjennom Netcare godkjent onlinelungefysioterapi som behandlingstiltak hos FysioDirekte. 

Dere som tilhører den andre forsikringspoolen Behandlernettverket: ta kontakt for de har godkjent ordningen.  Det kan dreie seg om  Codan, Storebrand,  Dnb Falck Helse, Digicare, Sparebank 1

Fysiodirekte holder åpent alle hverdager mellom kl 10 og kl 16. Du kan i dag få en onlinetime for hjelp.
Dersom du trenger hjelp utenfor åpningstidene kan du sende oss en sms for å avtale tid.

Kontakt oss i dag på telefon 940 93 927 for ytterligere informasjon